top of page

Ontdek Oost-Thailand

Gastvrijheid en Geheimen van Thailand

Dag 1: Bangkok – Saraburi – Khorat

U verlaat Bangkok en vertrekt naar Saraburi. De eerste stop maakt u bij de “Phra Phutthabaht” tempel alwaar u tevens een voetafdruk van Boeddha zal zien. Vervolgens verder naar Khorat en maakt u een stop bij de kleurrijke Klang Dong fruitmarkt. Daarna verder naar Phimai voor een bezoek aan het Phimai Stone Castle Historical Park en museum, een 800 jaar oude Khmer tempel welke prachtig gerenoveerd door de Stichting Schone Kunsten. Daarna gaat u weer terug naar Khorat en maakt u nog een stop bij één van de allergrootste “Banyan Trees” in Thailand.
Overnachting het Sima Thani Hotel * * * *.

Dag 2: Khorat – Phanom Rung – Buriram

In de ochtend een korte stop bij het standbeeld van Khun Ying Mo die tijdens de Rama 3 periode de stad van een Laotiaanse invasie wist te beschermen. De reis gaat verder naar het pottenbakkers dorp Ban Dan Kwian waar het ambacht nog steeds op traditionele wijze wordt uitgevoerd. De zeer oude ovens op houtskool zijn enorm groot en voor onze begrippen zeker niet meer van deze tijd. In de middag bezoekt u Prasat Hin Khao Phanom Rung, één van de meest mooie en indrukwekkende Khmer tempels in Zuid-Oost Azië. De tempel, die stamt uit de 10e eeuw, is gebouwd op de top van een niet meer werkende vulkaan vanwaar u een wijds uitzicht heeft over o.a. Cambodja.
Overnachting in het Fortune Buriram Hotel * * *.

Dag 3: Buriam – Khong Jiam

Na het ontbijt gaat u verder naar Ubon Ratchathanni waar u de zogenaamde lokale I-Sarn markt zal bezoeken. Vervolgens, via een mooie route met veel rijstvelden, verder naar Khong Jiam aan de Mekong rivier. Vervolgens maakt u een boottocht over de Mekong en vaart u langs de oevers van Laos hetgeen hier is toegestaan. Met een beetje geluk ziet u hoe buffels en koeien een verkwikkend bad in de rivier nemen en hoe de kinderen van Laos u tegemoet zwaaien. In sommige jaargetijden ziet u hier grote kleurverschillen in het water.
Overnachting in het aan de rivier en bijzonder mooi gelegen Thorsang Khong Jiam Resort * * * *

Dag 4: Khong Jiam

In de ochtend staat een bezoek aan de grensovergang tussen Thailand en Laos op het programma. Op de hierbij gelegen markt worden producten uit Laos, China en Vietnam aangeboden. Vervolgens ziet u de prehistorische wandschilderingen van Phra Taem waarvan sommige 2000 tot 3000 jaar oud zijn. Wanneer u terug wandelt geniet u van prachtige panorama’s en vergezichten over de Mekong rivier. Vervolgens terug naar uw resort en is de middag ter vrije besteding. U kunt een bezoek brengen aan Kong Jiam of heerlijk relaxen bij het zwembad van het resort waarbij u tevens zal genieten van een prachtig uitzicht over de Mekong rivier.
Overnachting in het Thorsang Khong Jiam Resort * * * *

Dag 5: Kong Jiam – Roi Et – Khon Kaen

U verlaat Kong Jiam en reist verder naar Roi Et alwaar een bezoek aan het hoogste boeddha beeld ter wereld (68 meter), in het tempelcomplex “Wat Buraphaphiram”. Daarna een bezoek aan de Roi Et Sky Tower en geniet u van een indrukwekkend panorama over de wijde omgeving. In de loop van de middag arriveert u in Khon Kaen, de districtshoofdstad van oost Thailand en tevens een der grootste steden van het land. Khon Kaen is een levendige stad met veel restaurants en winkels. U logeert midden in het centrum en in de avond is het zeker leuk om even door de stad te “dwalen”!
Ovenachting in het Charoen Thani Princess Hotel ****.

Dag 6: Khon Kaen – Wang Saphung

Via Chum Phae gaat u naar “Little Kunming”, een voor toeristen nog weinig bekende plaats. In een sfeer van een mystiek landschap rijzen hier enorme, puntige, rotsen wonderbaarlijk omhoog. U gaat per zogenaamde “longtail tractor” de berg op. 

Vervolgens loopt u via een “tropical trail” naar boven (normale conditie) en zult u genieten van een adembenemend landschap.

Vervolgens verder naar de Sirila farm waar u in de loop van de middag zult arriveren. Het Sirila Farm Tent Camp Resort is meer een concept dan een hotel of resort en ligt op een afgelegen plek in de velden, 7 km verwijderd van het dorp. De laatste 2 km gaan via een onverhard weggetje en wordt u vanaf de grote weg per tractor, dwars door de landerijen, naar de farm gebracht. Hier is een volledig overwoekerd groot stuk land zonder ook maar enige voorzieningen zoals water of elektriciteit door de Thaise familie eigenhandig omgebouwd tot wat het nu is. De boerderij is tegenwoordig voor een deel zelfvoorzienend en is alles geleidelijk ontwikkeld, van het oppompen van eigen water tot het gebruik van elektriciteit deels uit zonnepanelen. Na jaren van werken staan ​​er nu luxe safaritenten die eveneens door de familie zelf zijn ontworpen en gebouwd. Daarbij een gezellig restaurant dat volledig van natuurlijke materialen is gebouwd zoals bamboe en riet. De boerderij beschikt eveneens over kleine (organische) plantages. Hier kunt u samen met de Thaise familie een wandeling maken en krijt u uitleg over wat hier allemaal groeit en bloeit. Met sommige nieuwe gewassen helpt de boerderij de lokale gemeenschap om nieuwe dingen te ontwikkelen voor een beter inkomen voor o.a. de boeren. Het nastreven van de eenvoud blijft en is het prachtig om te zien hoe men van totaal uit het niets dit met beperkte middelen heeft kunnen bereiken waarbij het u, ondanks de eenvoud, aan helemaal niets zal ontbreken! “Live your Dream” harmonieert dan ook perfect met het concept van Sirila. Gasten kunnen genieten van ruimte, privacy en comfortabele compleet ingerichte safaritenten, heerlijke maaltijden en excursies in de omgeving plus de vriendelijke gastvrijheid. Een prachtig concept waar bewustwording voorop staat! In de avond worden de fakkels, het kampvuur en de kaarsen ontstoken en is het tijd voor een heerlijke (indien gewenst vegetarische) BBQ. De sfeer is relaxt en romantisch! Met een beetje geluk geniet u van een prachtige zonsondergang en een hemel met veel sterren. Een heerlijk ontspannen avond!
Overnachting in een comfortabele safaritent met een ventilator op een zonnepaneel. (geen airco).

Dag 7: Fietsen in het boerendorp Wang Saphung

Bij het krieken van de dag en het opkomen van de zon staat ons vervolgens een bijzondere en relaxte dag  te wachten! Om 09:30 beginnen we aan een fietstocht en fietsen we langs plantages en landerijen hetgeen een leuke ervaring is. Want in dit niet toeristische dorp bent u namelijk een belevenis en bijna iedereen zwaait ons dan ook vrolijk tegemoet! Via veelal smalle landweggetjes fietsen we naar de oude wijk met rustige straatjes en overwegend houten huizen. Een stop bij de rubberplantage, de oude rijstmolen en vervolgens een kijkje bij de dames van het dorp die het weefproces nog altijd op de oude traditionele manier uitvoeren. U mag het zelf ook eens proberen! Ook zijn we welkom bij de kleuterschool (gesloten in weekenden en tijdens vakantiedagen) en nemen we een kijkje in een traditionele boerenwoning, nogal een andere manier van leven als in ons thuisland! Tijdens deze tocht wordt het ons wel duidelijk dat de Thai er hier een geheel andere levensstijl op na houdt! Niemand lijkt zich hier ergens druk over te maken en het lokale ritme van het leven gaat hier dan ook zijn eigen gang. De relaxte en zeker ook leerzame fietstocht duurt ongeveer, diverse stops meegerekend, 2,5 uur (voor zij die niet kunnen fietsen wordt ander vervoer geregeld). Na de fietstocht rijden we naar het bergmeer van Huay Krating, een groot meer in de bergen dat ook door de Thai ook wel  “Klein Zwitserland” wordt genoemd. Hier gaan we aan boord van een zogenaamd “huisjesraft” (privé) om een “dobbertocht” op het meer maken. Een zogenaamde longtailboot sleept ons  “huisje”naar het midden van het meer waar we al “dobberend” en in alle rust op ons raft van onze lunch gaan genieten. Ook zwemmen in het meer is desgewenst mogelijk. In de loop van de middag gaan we weer terug naar de boerderij en is de rest van de middag ter vrije besteding.

Diner op de farm. Overnachting in een safaritent.

Dag 8: Wang Saphung – Sukhothai

Na het ontbijt nemen we afscheid van de boeren familie en rijden we via imponerende berggebieden naar Sukhothai. Enroute bezoeken we de wat Phra Son Kaew tempel, ook wel genaamd de tempel van de 5 witte boeddha’s. Dit indrukwekkende complex kan worden gezien een prachtig kunstwerk waarin maar liefst 5 miljoen mozaïeken in zijn verwerkt. Vervolgens verder via wegnummer 12 naar Sukhothai, een schitterende route en is het volop genieten van de vele panorama’s!
Overnachting in The Legendha Resort ****.

Dag 9: Sukhothai – Lampang – Chiang Mai

In de ochtend bezoeken we Sukhothai, een stad welke van 1237 tot 1350 als hoofdstad fungeerde. De huidige stad zelf heeft niet veel te bieden, maar de oude stad is des temeer de moeite waard en gaat heden ten dage onder de naam “Sukothai Historical Park” alwaar we een bezoek aan zullen brengen. De oude stad telde in de 16e eeuw maar liefst 200 chedies hetgeen aangeeft dat er veel rijkdom is geweest. Hier ziet u o.a., in het prachtig aangelegde park, de immense boeddha beelden, vele chedies en wihans / ruïnes. Het park maakt op de bezoekers altijd indruk en geeft duidelijk aan dat ook hier het boeddhisme altijd een zeer belangrijke rol heeft gespeeld. We bezoeken dit (auto vrije) park op de fiets zodat u op een relaxte manier alle indrukken op zal doen.  In de middag een bezoek aan Thung Kwiang bos market, een markt welke bekend staat om o.a. zijn vele geneeskrachtige kruiden. Vervolgens is het nog een uurtje rijden naar Chiang Mai waar het programma in de middag zal eindigen.

bottom of page