top of page

Ontdek Zuid-Thailand

Belevenissen en eilanden van Zuid-Thailand

Dag 1: Bangkok – Damnern Saduak – Amphawa

U wordt bij uw hotel opgehaald en vertrekt naar Damnern Saduak voor een bezoek aan de nog grootste drijvende markt in Thailand. De eerste stop maakt u bij een suikerriet plantage waar u ziet hoe men de suiker uit de kokosnoten brand. Vervolgens gaat u per zogenaamde longtailboot verder naar Damnern Saduak en arriveert u al varend op de markt. De prachtige tocht gaat door exotische, tropische, smalle kanalen en geniet u van het Thaise leven. Zo ziet u veel traditionele houten woningen en krijgt u een indruk van wat zich afspeelt langs de waterkant. Na aankomst bezoekt u de drijvende markt en is het een prachtig en kleurrijk schouwspel om te zien hoe de trotse Thaise dames al varend hun koopwaar aan de ‘man’ weten te brengen. Vervolgens gaat u verder naar de botanische tuinen van Rose Garden waar u tevens de lunch zal nuttigen. Na de lunch woont u een culturele show bij en komen vele kleurrijke aspecten van de Thaise cultuur aan bod. In de loop van de middag arriveert u bij het, aan de Mae Klong rivier gelegen, Baan Tai Had resort en heeft u nog even wat tijd om te relaxen of te zwemmen.
Overnachting in het Amphawa Resort resort * * * *.

Dag 2: Amphawa – Cha-Am

Na het ontbijt verlaten we het resort en bezoekt u het zogenaamde Talad Rotfai Mekong” stationnetje. Hier loopt de spoorlijn dwars door een lokale markt. De spoorweg is dan ook helemaal dicht gebouwd met parasols, manden, kisten etc. Komt er een trein aan, dan worden de parasols snel afgebroken, de manden, kisten en karren aan de kant geschoven en de “Thaise Intercity” kan probleemloos passeren. Een prachtig, en voor onze begrippen, ongekend en fotogeniek schouwspel. Vervolgens rijden we richting zuiden en bezoeken we in Petchaburi de Khao Yo Luang grotten. Deze grotten staan vol met honderden kleine boeddhabeeldjes. Ook zijn de grotten huisvesting voor de apen die u in grote getalen zullen komen verwelkomen! In de middag gaat u verder naar de lokale badplaats Cha Am en is er nog genoeg tijd om even uit te rusten aan het heerlijke lange zandstrand. Overnachting in het Cha Am Methavalai hotel * * * / *.

Dag 3: Cha-Am – Hua Hin – Chumpon

Na het ontbijt bezoekt u het Summer Palace Marukatayawan, een gerestaureerd teakhouten paleis dat aan zee is gelegen en een wijds uitzicht biedt over “Gulf of Thailand”. Ook maakt u een foto stop bij het opmerkelijke stationnetje van Hua Hin dat jaren geleden eveneens door het koningshuis werd gebruikt. Er is dan ook een speciale koninklijke ontvangstruimte te zien. De reis gaat verder naar Prachuap Kiri Khan. In de middag bezoekt u Khao Chong Krajok welk gelegen is aan een mooie baai en omgeven door bergen in het achterland. Via een trap van 386 treden kunt u naar de top klimmen en geniet u van een prachtig uitzicht over dit vissersplaatsje. Daarna verder naar Chumphon waar u in de middag arriveert. Uw resort is zeer rustig gelegen aan een prachtige baai met een mooi zandstrand. Ook hier heeft u in de loop van de middag nog voldoende tijd om van het strand te genieten.
Overnachting in het Talay Sai @ Thung Wua Laen Resort * * *.

Dag 4: Chumphon – Koh Samui

Na het ontbijt heeft u nog even de tijd om uit te rusten en te genieten van het mooie strand. In de loop van de ochtend volgt een transfer naar de boot pier van Chumphon waar we met de catamaran speedboot een boottocht maken via Koh Tao en Koh Pha Ngang naar Koh Samui. Op Koh Samui heeft u vanaf de pier een transfer naar Lamai, een van de leukste plaatsjes van het eiland. Uw resort ligt op 5 minuten lopen van het strand en in de onmiddellijke omgeving vindt u volop winkeltjes, restaurantjes en terrasjes. Overnachting in Koh Samui Lamai Buri resort * * *.

Dag 5: Koh Samui

De gehele dag is ter vrije besteding.
Het “palmeneiland” Samui is één van de mooiste eilanden in de Golf van Thailand. Het is leuk om vandaag op ontdekking te gaan op dit exotische eiland, bijvoorbeeld per scooter, of te relaxen bij het zwembad van uw resort of aan het mooie zandstrand.

Dag 6: Koh Samui – Phuket

Na het ontbijt in uw resort volgt de transfer naar de luchthaven van Koh Samui voor uw vlucht naar Phuket. Na aankomst een korte transfer naar uw resort.
Overnachting in het DEWA Phuket Resort ** * * *.

Dag 7: Phuket

Dag ter vrije besteding. Phuket is een prachtig eiland met veel leuke plaatsjes! Vandaag heeft u dus volop de tijd om op ontdekking te gaan.

Dag 8: Phuket

Ontbijt in uw resort. Vervolgens een transfer naar het vliegveld van Phuket, waar uw rondreis zal eindigen.

 

bottom of page